Zijnsplek Het Baken Drachten


Ons Baken biedt een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten van mens tot mens. Wij bouwen aan een Samen-Leving waarin verbinding, menselijkheid, compassie en respect de basis is. We handelen vanuit mogelijkheden en bieden ondersteuning daar waar mogelijk en wenselijk is. Door verbinding te maken nemen we elkaar mee in persoonlijke groei, ontwikkeling en Bewust-Zijn. 

 

Op het moment lijkt het leven voor veel mensen behoorlijk op zijn kop te staan. Het is een tijd van confrontatie met angst, kleur bekennen, onzekerheid en polarisatie. Veel mensen lopen deze dagen tegen een muur op en zien het even niet meer zitten. Alles is anders, het “normale” is niet meer…..er is veelal sprake van eenzaamheid en machteloosheid. 


Het Baken fungeert als een veilige haven, waar je samen jezelf kunt zijn. 
Er is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, om gehoord en gezien te worden in een geborgen en veilige setting. Waar mensen samen komen en hun verhalen delen, kunnen anderen hierdoor helen.


Er zijn tal van mogelijkheden in en om de zijnsplek. Er is ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Er is een moestuin, een werkplaats voor klussen en houtbewerking en een ruimte om creatief bezig te zijn.

Er is een mogelijkheid om samen te koken en te eten. Iedereen kan zich naar eigen mogelijkheden inzetten, bijdragen en ontwikkelen. Dit alles vanuit gelijkwaardigheid, openheid, respect en compassie.

Het Baken staat in actieve verbinding met een groot en zeer divers netwerk om naar door te verwijzen, elkaar te ondersteunen of mee samen te werken..